Doe de poepchecker

15-02-2013
Nicole
Doe de poepchecker

Heb jij vaak een harde drol of juist een zachte? Poep je elke dag of sla je ook wel eens een dag over? Dit alles kan je veel vertellen over je gezondheid. Daarom is het belangrijk om op de wc regelmatig even achterom te kijken. Dat beweert de Maag Lever Darm Stichting die de campagne ‘love poep’ lanceert.

 

Met de campagne wil de stichting wijzen op het belang van goed poepen. Poep zegt namelijk veel over je gezondheid. Hoewel het geen favoriet gespreksonderwerp is, is het belangrijk dat er over gepraat wordt, waardoor klachten sneller worden herkend en mensen eerder naar de huisarts gaan. Met ‘love poep’ wil de Maag Lever Darm stichting hier alvast verandering in brengen.

Gezonde drol
Goed poepen is namelijk net zo belangrijk als eten en drinken. Als je een gezonde drol hebt, dan zegt dit iets over je eigen gezondheid. Bovendien kun je met goed poepen ook klachten zoals buikpijn en verstopping voorkomen. Een gezonde drol is meestal bruin van kleur, soepel en kost geen moeite om uit te poepen.

Wat voor drol heb jij vanmorgen gelegd en heeft dit iets te betekenen?

Doe de poepchecker op lovepoep.nl.


Reacties (2)

 • 05-08-2013 09:55
  m.van yperen

  graag iets over de hardheid en dergelijke over de poep

  Antwoorden
 • 13-10-2013 13:08
  Jo

  Laten we realistisch zijn.
  Door het supermarktvoedsel en junkfood is het grootste gedeelte van de mens van de westerse maatschappij aan de schijterij, veel kinderen hebben nog nooit een drolletje in een potje gedraaid.
  Precies eender is het met de koeien.
  In het verleden stonden de weilanden vol bloemen, en de planten daarvan zorgden voor vezels, maar toen met chemische onkruidverdelger die werden gedood, waren ook de koeien aan de schijterij. Koeienflappen zag je niet meer in het weiland, de koeien trouwens nu ook niet meer !!!

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond