Tekening van het Jaar 2016

12-05-2016
Redactie
Tekening van het Jaar 2016

Iedereen met een passie voor tekenen kan zich vanaf nu inschrijven voor de eerste editie van de kunstwedstrijd Tekening van het Jaar. Inzenden kan tot en met 30 september 2016, waarna een vakjury en het publiek je kunstwerken beoordelen. Degenen die in de prijzen vallen maken niet alleen kans om tekenmateriaal te winnen, maar kunnen begin 2017 ook deelnemen aan een expositie in het CODA Museum in Apeldoorn.

De organisatie van Tekening van het Jaar 2016 wil met de nieuwe tekenwedstijd de aandacht voor tekenkunst verder te verhogen. Naast vergroting van de naamsbekendheid van tekenaars, is het doel een zo groot mogelijk online overzicht van de Nederlandse hedendaagse tekenkunst te realiseren. De organisatie rekent dit jaar op 500 deelnemers. 

Vakjury
Deelnemende kunstenaars zijn geheel vrij in het onderwerp en het formaat van de aan te leveren werken. Deelnemen kan via de website en kunstenaars kunnen maximaal vier afbeeldingen uploaden voor deelname. Alle inzendingen van Tekening van het Jaar 2016 worden beoordeeld door een vakjury. Deze bestaat onder meer uit Carin Reinders, directeur van het CODA Museum in Apeldoorn. De jury kiest uiteindelijk uit 10 finalisten wie er met de eerste, tweede en derde prijs gaan lopen. Het publiek kiest de winnaar van de publieksprijs.

Expositie
De 10 finalisten van Tekening van het Jaar 2016 mogen in het voorjaar van 2017 met drie kunstwerken exposeren in het CODA Museum in Apeldoorn, samen met de finalisten van de wedstrijd Schilderij van het Jaar 2016. Alle informatie over deelname is te vinden op de website Tekening van het Jaar.

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond