Datingsite voor (ex)kankerpatiënten

11-07-2012
Nicole
Datingsite voor (ex)kankerpatiënten

Vandaag de dag is het voor veel mensen al lastig om een partner te vinden, maar als je dan ook nog te maken krijgt met kanker kan het helemaal moeilijk zijn. Voor die laatste groep is er nu 'Hand in hand met kanker,' een datingsite voor (ex) kankerpatiënten. Via de site kunnen deze mensen voortaan op zoek naar een nieuwe relatie of een maatje. Een mooi initiatief. 

 

Volgens de initiatiefnemers zijn niet alle relaties bestand tegen de veranderde omstandigheden wanneer een partner te maken krijgt met kanker. 'Leven met een kankerpatiënt vergt veel geduld en begrip. Voor gezonde naasten, familie en vrienden, van wie het gewone leven doorgaat, is het vaak moeilijk voor te stellen waar een kankerpatiënt mee wordt geconfronteerd. Dit heeft niet zelden tot gevolg dat relaties uiteindelijk beëindigd worden,' aldus de initiatiefnemers van de site.

Onder het motto: Kanker is al erg genoeg, daar hoeft eenzaamheid niet nog bij te komen, kunnen gelijkgestemden via de site met elkaar in contact komen. De site is nodig, want patiënten die er op een gegeven moment alleen voor komen te staan, zullen vaak uit angst alleen al niet meer aan een nieuwe relatie durven te beginnen.

Maatje
Mensen die zich inschrijven op de site hoeven niet per se op zoek te zijn naar een (vaste) relatie maar kunnen ook op zoek zijn naar een maatje om samen leuke dingen te doen of om gewoon eens je hart te luchten bij een lotgenoot zonder verdere verplichtingen. Hoewel de site specifiek in het leven is geroepen voor (ex)kankerpatiënten, mag trouwens iedereen zich inschrijven.  

Datingsite Hand in Hand met Kanker. 

 

Tags: geluk, liefde, relatie

Reacties (11)

 • 13-04-2013 14:22
  K.Somers

  Beste,
  Ik zou graag in contact komen met lotgenoten, maar vraag me af of er ook een Belgische site bestaat. Zelf werd ik 10 jaar geleden getroffen door kanker.
  Mvg,

  K

  Antwoorden
 • 09-08-2013 07:57
  Bird

  Hallo K,
  Ik ben vorig jaar ook getroffen door kanker,
  heb je eventueel een belgische site gevonden?

  Groetjes

  Bird

  Antwoorden
 • 18-04-2013 10:39
  ziezozon

  Beste K,

  Misschien even contact opnemen met de site in Nederland. Wellicht kunnen zij u verder helpen.

  met ziezózonnige groeten

  Antwoorden
 • 23-04-2013 19:40
  marita

  Ik ben op zoek naar mensen die net als ik ook ex-kankerpatiënten zijn en waarmee ik eens kan mailen of gewoon eens bij elkaar kunnen komen voor een leuk gesprek. Ben dan wel op zoek naar mijn leeftijdgenoten, ik ben zelf 57 jaar, en voor 2 jaar geleden darmkanker gehad. Zou het daarom wel leuk vinden om eens lekker te kunnen kletsen hoe het met andere mensen gaat, mag natuurlijk ook ouder als mij zijn of jonger,
  alvast bedankt,
  groetjes Marita

  Antwoorden
 • 09-08-2013 08:01
  Bird

  Hallo Marita,

  Ik heb ook darmkanker gehad,ben 47j.
  Ik zou het ook tof vinden om er eens over te kunnen praten.

  Groetjes

  Carine

  Antwoorden
 • 13-10-2016 17:16
  Sjoerd

  Site doet het niet meer

 • 27-02-2015 15:23
  Ginie

  Ook ik was op zoek naar een datingsite voor (ex)kankerpatienten en kwam op deze site terecht, die mij doorverwijst naar een datingsite Hand in Hand met kanker. Maar als ik op de link klik, krijg ik te lezen dat het een gevaarlijk iets is ofzo. Ik ben vorig jaar geopereerd aan longkanker en heb daarna kuren gehad. Eigenlijk ben ik nog steeds herstellende en voel mij soms erg eenzaam en alleen. Iemand nog een leuke suggestie voor mij? Groetjes Ginie.

  Antwoorden
 • 04-10-2016 15:42
  Sjoerd

  Linkt me
  Leuk als je een beetje in de catagorie 35 jaar zit.
  En ja ook ik ben kanker patiënt. Al veel dating sites geprobeerd maar het is meestal afhaken of niet reageren als ik het in mijn profiel neerzette.

  Maar mocht je contact willen! Mail me gerust

  Smbdevries1981@icloud.com

  Antwoorden
 • 11-06-2015 12:29
  monique peters

  Monique

  Hoi, ik was op zoek naar lotgenoten en ik kwam op deze site terecht.
  Zelf kom ik uit Limburg en heb interesse om zo mijn lotgenoten te ontmoeten. Heb 6 jaar geleden borstkanker gehad.

  groeten en tot hoorens
  monique

  Antwoorden
 • 13-10-2015 22:06
  Angelika Brom

  Lieve allemaal, Hand in Hand met Kanker het vinden van een Maatje voor een Praatje gaat samen met Inloophuis Wij-allemaal in Purmerend. Nu niet via Internet maar op tastbare wijze. Vanaf 7 november a.s. is er iedere eerste zaterdag van de maand een inloopmiddag. Hier komen vraag en aanbod bij elkaar. Zie verder: http://wij-allemaal.nl/hand-in-hand-met-kanker/ U bent daar van harte welkom. Tot dan! Met hartelijke groet, Angelika

  Antwoorden
 • 01-02-2016 13:37
  Mathias

  Hoi, ik ben zelf 3 jaar geleden getroffen, 33, door maagkanker. Ik had de pech dat ik net in een scheiding zat en door mijn behandeling en met mijn stoma is daten praktisch onmogelijk.Ik ben dus al 3 jaar alleen...binnenkort is het valentijn, ideaal voor een babbeltje of meer. Dus, mocht je zin hebben om me te ontmoeten of te schrijven, mail me gerust op easyshop2000@hotmail.com of whatsapp op 0032 486915944, uit België xxx

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond