Locker voor je hond

26-01-2012
Niki
Locker voor je hond

Hondendiefstal is een groeiend probleem in zowel de Verenigde Staten als Europa, maar in Noorwegen hebben ze daar nu iets op gevonden: de Hundenhiet, een soort locker waar je Vicky of Fluffy in kunt stoppen terwijl jij even naar de supermarkt gaat. Voor 1,30 euro zit je viervoeter droog, maar vooral ook veilig in een kastje.

De Hundenhiet werd door Hendrick Eriksson gespot voor de deur van een supermarkt in Oslo en heeft veel weg van de bagagelockers op treinstations. Het grote verschil is dat de Hundenhiet luchtgaatjes heeft- in de vorm van een hondje - zodat je viervoeter niet naar adem hoeft te happen.

De hondenlocker is een vervanging van het ouderwetse haakje voor de hond, waar hondendieven natuurlijk makkelijker met het dier aan de haal kunnen gaan. Maar het blijft toch een beetje een vreemde uitvinding, zo'n stalen kast voor honden. En wat als een verstrooid baasje zijn hond vergeet of zijn sleuteltje kwijtraakt?

*Foto: Hendrick Eriksson.

Reacties (1)

 • 03-02-2012 18:51
  astrid van Hoeck

  Ik heb zoiets al jaren geleden op de supermarkt parking in Frankrijk gezien . Alleen het was eenvoudiger enkele hokken in een soort kippendraad, hond erin sleutel meenemen en .... gratis . een service voor de klanten.Is toch te gek dat je betalen moet voor het parkeren van de hond , en voor het parkeren van de auto niet.
  Deze doos met enkele kleine gaatjes is toch echt belacheijk.
  Ook heb ik in sommige zuid Franse stadjes automaten gezien waar je honde zakjes gratis kunt uittrekken met vlakbij ook het bijhorend vuilbakje . Dat is pas echt hondvriendelijk werkt waarschijnlijk beter als het dreigen met boetes en is veel sympatieker.

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond